Adirama Beach Hotel

activiteiten en entertainment

Activiteiten en Entertainment

Adirama Beach Hotel biedt een reeks aan mogelijkheden van activiteiten en entertainment.

ActiviteitenErvaar de unieke Cultuur en Natuur van Bali

Lopen over de smalle dijkjes van groene rijstvelden, klimmen naar de top van bruingrijze vulkanen, trekking door ongerept regenwoud, varen over zacht blauwe bergmeren, raften op het wit schuimende water van snelstromende riviertjes, paardrijden, of misschien zelfs rijden op een olifant?

Of een bezoekje aan een mystieke oude tempel, een familie ceremonie bijwonen, meelopen in een Hindu processie, luisteren naar gamelan muziek, kijken naar wayang kulit, een tempeldans of een komisch topeng drama. Er zijn genoeg activiteiten om uit te kiezen.

Waar uw voorkeur ook ligt, het is allemaal mogelijk op Bali. Adirama Beach Hotel kan voor u allerlei activiteiten, privé excursies en dagtripjes regelen, door geheel Bali. Ons hotel is centraal gelegen aan de noordkust van Bali en ligt op redelijke afstand van de meeste van Bali’s culturele en natuurlijke hoogtepunten.

 

Traditionele Balinese Dans en Muziek in Adirama’s Restaurant.

EntertainmentEens per week wordt een culturele activiteiten avond met traditionele Balinese dans en muziek georganiseerd in het restaurants van het Adirama Beach Hotel. De muzikanten zijn alle personeelsleden van Adirama en de dansers zijn leerlingen van entertainment manager Anik, die zelf een professioneel Balinees danseres en dansleraar is.

Danslessen

Geinteresseerde gasten kunnen traditionele danslessen volgen in originele kostuums. Vooral voor kinderen is dit een ware traktatie, en bovendien een unieke gelegenheid om eens aktief kennis te maken met de cultuur van bali.

 

Adirama Picknick

Adirama organiseert op verzoek romantische picknick trips in het heuvelachtige achterland van Lovina Beach, met prachtige panorama’s over het kustgebied.

 

Strandspelletjes en watersport

Overdag kunt u genieten van allerlei soorten activiteiten, zoals watersporten en strand-spelletjes.

Onbezorgd zwemmen en snorkelen, vissen, strandwandelingen, strandvoetbal, dolfijnen kijken, badminton, of gewoon relaxen op het strand en lekker bruin worden.

 

Onbezorgd Zwemmen

Zwemmen

Adirama ligt aan een langgerekt, met palmbomen afgezet zandstrand dat grenst aan het ondiepe water van een lagune-achtige baai, die beschermd wordt door het koraalrif dat iets verderop in zee ligt.

Anders dan in Zuid Bali vind je hier geen gevaarlijke onderstromingen, wat garant staat voor veilig zwem- en snorkel plezier.

 

Watersport

Strandwandelingen

.

Ontspannende strandwandelingen

Het unieke, donkergekleurde zand van ons schone strand is van vulkanische oorsprong. Vooral de vroege ochtenduren en de late middag zijn uitermate geschikt voor activiteiten als een romantische strandwandeling. Geniet van de opkomende zon in de purperen hemel boven de bergen in het oosten en kijk toe hoe de zon langzaam wegzakt door rode kleurtonen onder de horizon in het westen

.

Snorken en Duiken

Snorkelen en DuikenBeleef en bewonder de unieke onderwater wereld van de Bali Zee, direct achter het hotel. Het kalme water van de baai achter Adirama Beach Hotel wordt beschermd door een prachtig koraalrif waar u allerlei soorten kleurrijke tropische vissen kunt zien, zoals de leeuw vis, anemoon vis, clown vis, blauwe stervis, sergeant majors, vlinder vis, engelvis, tropmpet vis, cornet fish, blue durgons en af en toe zelfs een baracuda.

Loop gewoon vanaf het strand in het lauwe water van de zee en begin te snorkelen, of vaar met een traditioneel vissersbootje naar het iets verderop gelegen koraalrif.

Bij de receptie van het hotel kunt u snorkel apparatuur huren of een bootje met kapiteit bestellen.

.

Kanoen op zee

kanoenU kunt tegenwoordig ook kano’s huren bij Adirama om uw spieren wat te trainen en tegelijkertijd lekker bruin te worden op het water van de kalme Bali Zee achter het hotel.

.

Zeevissen

ZeevissenVaar de zee op in een traditioneel vissersbootje om op tonijn te gaan vissen, werp een klein net uit vanaf het strand in de uren rond zonsopgang of voeg u bij de lokale vissers in het ondiepe water tijdens vloed en hengel met hen mee als ware u een van hen.

Wat uw voorkeur ook is, het is allemaal mogelijk. Vanaf het strand aan de vloedlijn of op volle zee.

Adirama kan voor u de huur van een bootje met kapiteit regelen als u van vissen op zee houdt. U kunt uw vangst gratis door onze chef-kok Ngurah laten bereiden voor uw diner later op de dag.

.

Strandvoetbal en Badminton

Als tijdens eb de zee achter het Adirama Beach Hotel zich heeft teruggetrokken, vormt de zanderige bodem van de baai een verlengstuk van het strand en ontstaat een prachtig speelveld dat geschikt is voor strandvoetbal en badminton.

Strandvoetbal is erg populair bij de lokale jeugd. Trap een balletje met hen mee, of grijp een racket en speel een spelletje badminton of relax gewoon in Adirama’s Seaside Restaurant met een cocktail en kijk toe hoe uw kinderen zich uitleven op het strand.

Kooklessen

 

Adirama Beach Hotel nodigt u uit om meer te weten te komen over de Balinese keuken tijdens de kooklesses die we voor geinteresseerde gasten organiseren.

We werken alleen met de beste vleessoorten, groenten, vruchten en andere lokale ingeiënten, die we inslaan op de traditionele Balinese markten, waarbij u tevens een inkjkje heeft in het dagelijkse Balinese leven.

Bezoek samen met ons keukenpersoneel de plaatselijke traditionele Balinese markt. Ook tijdens de kooklessen, waabij een drie-gangen menu wordt geprepareerd, wordt u door ons keukenpersoneel begeleid.

Kooklessen worden georganiseerd voor minimaal twee en maximaal vier deelnemers per klas.

Meer weten? Neem contact met ons op!

 

 

 

TREKKING

Tabu Trekking (Tamblingan & Buyan)

De Buyan en Tamblingan Trekking tour leidt door een natuurbeschermd gebied vanf Bali met een unieke legendarische oude jungle tempel. Bij de trour is een oversteek van het Tambligan meer per traditionele kano inbegrepen.

Een onvergetelijke ervaring met de unieke cultuur en natuur van Bali!

Maximaal 4 personen per groep.

 

 

 

Brengbengan Trekking

Lemukih is een klein dorpje gelegen op de noordelijke helling van het centrale gebergte. Het is een klein dorpje dat bekend is vanwege de rijstbouw, koffie en kruidnagelen plantages, en vele soorten tropische vruchten. Het licht op een hoogte van 638 m en heeft een koel klimaat.

Tijdens de trekking tour ziet u mooie rijstvelden, jungles, riviertjes en watervallen. Bij de watervallen wordt een pauze gehouden en kunt u heerlijk van de natuur genieten. Na het bezoek aan de watervallen wordt een lunch geserveerd bij het huis van een lokale boerderij.

Op de terugweg naar Adirama,wordt nog een stop gemaakt bij de Jagaraga Temple die bekendheid geniet vanwege de vele kunstige sculpturen.

 

Mayong Trekking

Het dorpje Mayong bevindt op ongeveer 40 minuten per auto van Adirama, in het Seririt district, ongeveer 19 km ten zuidwesten van Lovina.

De trektocht duurt ongeveer 3.5 uur. Geniet van het pachtige grroene landschap met de vele rijstvelden en plantages. Pluk gerust wat fruit onderweg, zoals cacao en bananen, en ander fruit afhankelijk van het seizoen. Na een wandeling van ca. 1.5 uur wordt een pauze gehouden bij het huis van een lokale Balinese familie, waar u koffie of thee kunt drinken  met heerlijke Balinese cake.

 

 

Beklimming Mount Batur

Vertrek van Adirama Hotel om 02:00 ‘s nachts. Met een lokale gids klimt u naar de top van de vulkaan, waar u op tijd arriveert om de zon op te zien komen over het prachtige Balinese landschap, met schitterende uitzichten. Mount Batur volcano is een heilige berg voor de Hindus van Bali. Mount Batur ligt bij het dorpje Batur in het Kintamani district. Mount Batur (Gunung Batur) is 1717 m hoog. De klim duurt ongeveer 2 uur .

SIGHTSEEING TOUR

Hot Spring & Budhist Monastery

Op 25 minutes van Hotel Adirama vinft u de hot springs van Banjar
Hier kunt u heerlijk relaxen en zwemmen.

Vlak bij de warm water bronnen van Banjar ligt een uniek Buddhistisch klooster, op de top van een heuvel met een prachtig panorama over het kustgebied.

 

Lovina Whole Day Tour

Een agtocht van 7 uu totaal. Vetek v=om 9:00 uur van Adirama. Bezoek aan een traditionlel vruchten en bloemen markt in Bedugul, vervolgens naar de Ulun Danu temple die als watertemple bekend staat. Daarna naar de  tweelingmeren Buyan & Tamblingan, een pachtige lokatie om mooie foto’s te maken. Daarna naar de Munduk waterval bij het dorpje Munduk waarbij we tevens diverse plantages zullen zien. Vevolgens naar een natuurlijke “Hot spring” van Banjar en een bezoekje aan de Buddhist Monastery dat vlak bij de hot spring van Banjar ligt.

 

Singaraja Tour

Een bezoekje aan de tweede stad en voormalige koloniale hoofdstad van Bali, Puri Buleleng (het paleis van Buleleng), Singaraja. We brengen een bezoekje aan de traditionele markt, de lontar library Gedung Kirtya, een Chinese temple in het havendistrict, en we maken een wandeling door de stad langs een aantal oude koloniale Nederlandse gebouwen.

 

 

Munduk Waterval & Koffie Tour

De Munduk waterval ligt bij het dorpje Munduk in het Banjar district,op  800-900 m hoogte. Het is er relatief koel waardoor het gebied zeer geschikt is voor het verbouwen van koffie en kruidnagelen. U vindt hiet zowel Arabica als Robusta koffie. Tijdens de tour kunt u het proces meemaken van koffiebonen tot voor consumptie geschikte koffie in poedervorm.

 

Bedugul & Jati Luwih

Tijdens deze tour maken we een eerste stop in het Apenbos bij Bedugul. Van daar gaan we naar de Ulun Danu tempel, een mooie watertempel.  Vervolgens zien we panoramas met schitterende rijstterassen.
Jatiluwih Rice Terrace is een bijzonder populaire bestemming voor toeristen die zich uitstrekken van de voet van de berg naar het kustgebied.

 

 

Ubud Tour

Een must-do tour als u van kunst en cultuur houdt. We zien in Ubud onder andere een Barong/Keris voorstelling. Daarna naar  Mas dat bekend is vanwege haar houtsnijwerk, en naar de markt van Ubud. Vervolgens naar Celuk dat beroemd is vanwege de vele goud- en zilversmeden. Tot slot bezoeken we het Apen Bos van Ubud.  Op de terugweg naar Adirama stoppen we nog in Pacung waar u kunt genieten van een schitterende uitzicht over de rijstvelden.

 

 

Sunset Tour

Een dagtour waarbij de beroemde watertempel Ulun Danu bij Bedugul wordt bezocht en de groente en fruit markt van Candi Kuning. Vervolgens naar het apenbos van Alas Kedaton. Tot slot naar de Tanah Lot Tempel die 50 m. zeeinwaarts op een hoge rots is gebouwd.

 

 

Kintamani Vulkaan Tour

Voor we de  Batur vulkaan bezoeken stoppen we eerst nog bij de Beji Tempel en de Meduw Karang Tempel . De Batur vulkaan kigt in het Kintamani district met schitterende panoramas over de grote caldera van de vulkaan, waarin een groot kratermeer ligt. Ook bezoeken we het dorpje Toya Bungkah dat aan de oevers van het Batur meer in de caldera ligt.

 

 

 

Gitgit Waterfall & Bedugul Monkey Forest

De Gitgit Waterval is een populaire toeristische bestemming in Noord Bali. De waterval is ongeveer 35 meters hoog en ligt verscholen in een klein tropische bosr.

Daarna bezoeken we het apenbos vlak bij Bedugul. en de tweelingmeren Buyan enTamblingan.

 

 

 

 

Sekumpul Waterval

Tijdens deze tour bezoeken we de Sekumpul Waterfall en een Balinees Gamelan fabriekje. Sekumpul Waterfall ligt op ca 2 km lopen van de plaatselijke parkeerplaats via een onverharde weg, en daarna een trap af van 300 treden.

 

 

 

ZUIVERING TRIP

Om Swastiastu

U wordt uitgenodig om deel te nemen aan een zuiveringsceremonie die negatieve gedachten en ongewenste energie symbolisch door vuur laat verdwijnen, waardoor positieve gedachten en energie zullen worden aangetrokken.

De ceremonie durt ongeveer  3, 5 uur (voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid lokale deelnemers).


deel deze activiteiten pagina

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Volg ons op FacebookinstagramFacebookinstagram